Emotionele eerste hulp voor ouders en baby.

Thomas Harms
8-9 april 2022,  14-15 november 2022
Volzet

Trainingsprogramma (4 dagen) met Thomas Harms.

Emotionele Eerste Hulp voor ouders en baby. Een bewezen succesvolle aanpak voor huilbaby’s.

Baby’s huilen omdat ze je iets willen vertellen. Helaas is het voor ouders van een huilbaby vaak niet duidelijk wat hun kind hen wil vertellen. Ze willen hun baby troosten, maar weten niet hoe. Hun baby voelt op zijn beurt hun stress, waardoor ouders en kind vaak in een vicieuze cirkel terecht komen.

Thomas Harms werkt al meer dan 20 jaar met ouders en huilbaby’s. Hij ontwikkelde deze EEH-Methode om ouders en baby te begeleiden tijdens deze vaak intense tijd na de geboorte.
Tijdens deze studiedagen legt hij uit waarom baby’s huilen, hoe een huilcyclus in elkaar zit èn hoe het gedrag van baby en ouder elkaar beïnvloeden. Hij staat stil bij deze EEH-methode en er worden technieken aangereikt die je in de  begeleiding van ouders en kind kan gebruiken om de stress bij ouders en baby te reduceren. Zo stemmen ouder en kind stap voor stap meer op elkaar af.
Wil jij ook graag deze methode leren kennen dan zijn deze studiedagen zéker iets voor jou.

Module 1:  8 & 9 april 2022

 • Zelfverbinding, ademhaling en innerlijke veiligheid.
 • Emotionele eerste hulp – Basisprincipes van vroege crisisinterventie met baby’s en ouders na de geboorte.

Tijdens deze eerste tweedaagse zal Thomas Harms laten zien hoe lichaamsgerichte versterking van de verbinding met jezelf je als mantelzorgers kan helpen om vicieuze cirkels binnen pre-, peri- en postpartale crisis van ouders met hun ongeboren en pasgeboren kinderen te doorbreken.

Video voorbeelden laten zien hoe ouders, door een bewuste en accepterende relatie met zichzelf te herstellen, een proces van ‘besmettelijke gezondheid’ kunnen inluiden en spontaan toegang kunnen krijgen tot de lichamelijke en expressieve taal van hun kinderen.

Module 2:  14 & 15 november 2022

 • Trauma, huilen en gehechtheid.
 • Emotionele eerste hulp voor getraumatiseerde ouders en baby’s na een overweldigende stress situatie rondom de geboorte.

Tijdens de volgende tweedaagse staan we stil bij hij hoe het concept van “zelfverbinding” kan worden gebruikt in het werk met overmatig huilende baby’s en ouders die ernstige traumata hebben ervaren tijdens en na de geboorte. Thomas Harms zal laten zien hoe lichaamswerk en zacht verbaal werk kan helpen om de emotionele stress los te laten die verbinden is met het pre-, peri- en postpartale verlies van verbinding in het veld van moeder, vader en het ongeboren / pasgeboren kind.

Emotionele Eerste Hulp is een lichaamsgerichte therapie die acuut ingezet kan worden.  Deze therapie is gericht op ouders, baby’s en peuters om regulatie- en hechtingsstoornissen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar te overwinnen.

Deze aanpak is de afgelopen 30 jaar stap voor stap ontwikkeld en ligt voornamelijk in het therapeutische, educatieve en klinische werk met ouders en kinderen van 0 tot 3 jaar.

Doelgroep: zowel persoonlijk geïnteresseerden als werkenden in de gezondheidszorg, therapeuten, doula’s, leerkrachten etc.

Opleiding + wachtlijst volzet

Meer over Thomas
 • 8 & 9 april 2022
  14 & 15 november 2022

 • Dag 1: 9u30 – 18u00
  Dag 2: 9u00 – 16u30

 • Kasteel Alden Biesen (Bilzen-België)

 • Prijs per module  € 300
  (363 incl. btw)
 • Inclusief broodjeslunch ‘s
  (geen overnachting inbegrepen)

 • KMO-portefeuille mogelijk.

 • Uren opleiding: 22u
  Accreditatie aangevraagd voor verschillende beroepsgroepen

 • Engels