Waarom je baby huilt en hoe je je kind kunt troosten.

Thomas Harms
Boekbespreking

Het krijgen van een baby is een van de mooiste momenten in het leven van ouders, maar tegelijkertijd kan het ook zeer uitdagend zijn. Vooral in de eerste weken na de geboorte kan het lastig zijn om te begrijpen waarom je baby huilt en wat je kunt doen om hem of haar te troosten.

Gelukkig biedt het boek ‘Waarom je baby huilt en hoe je je kind kunt troosten’ van Thomas Harms hierin uitkomst. In dit boek bespreekt hij de vele redenen waarom een baby huilt en geeft hij praktische tips over hoe je je kind kunt troosten.

Een van de belangrijkste punten die Harms benadrukt, is dat het belangrijk is om in te spelen op de behoeften van je baby en niet te snel te denken dat hij of zij gewoon huilt om te huilen. Huilen is immers de enige manier waarop een baby kan communiceren. Als ouder is het dus belangrijk om aandacht te besteden aan de signalen die je baby geeft en te proberen te begrijpen wat hij of zij nodig heeft.

Daarnaast geeft Harms ook praktische tips over hoe je je baby kunt troosten. Zo benadrukt hij het belang van fysiek contact, zoals knuffelen en wiegen. Ook het gebruik van een draagdoek kan hierbij helpen. Verder adviseert hij om rustig te blijven en niet in paniek te raken als je baby huilt. Baby’s voelen immers het beste aan als hun ouders gestrest of angstig zijn, waardoor ze nog onrustiger kunnen worden.

Al met al is ‘Waarom je baby huilt en hoe je je kind kunt troosten’ een zeer nuttig boek voor kersverse ouders. Door de praktische tips van Thomas Harms kunnen ouders beter leren begrijpen waarom hun baby huilt en hoe ze hem of haar kunnen troosten. Zo kunnen ouders vol vertrouwen genieten van de eerste weken met hun pasgeboren baby.