Transitions to Wholeness: Integrating Prenatal, Transpersonal and Somatic Psychology

Mattew Appleton
Boekbespreking

‘Transition to Wholeness’ is een boek van Matthew Appleton dat gaat over ons vermogen om te helen. Het boek biedt inzichten en praktische tips om meer verbinding te maken met ons lichaam, onze emoties en ons bewustzijn, zodat we beter in staat zijn om te herstellen van ziekte, trauma en andere uitdagingen in ons leven.

Een van de belangrijkste aspecten van het boek is de nadruk op het belang van het luisteren naar ons lichaam en onze emoties. Vaak proberen we deze signalen te negeren of weg te drukken, omdat we denken dat we ze niet kunnen veranderen of omdat we bang zijn voor de pijn die ze met zich mee kunnen brengen. Maar volgens Appleton is het juist belangrijk om deze signalen serieus te nemen en er met aandacht naar te luisteren, zodat we beter kunnen begrijpen wat ons lichaam en onze geest nodig hebben om te helen.

Een ander belangrijk thema in het boek is het idee van ‘wholeness’ of heelheid. Volgens Appleton is het essentieel dat we ons ervan bewust zijn dat we als mens een complex en samenhangend geheel zijn van lichaam, geest en ziel. Als we ons alleen maar richten op één aspect van onszelf – bijvoorbeeld alleen ons lichaam, of alleen onze gedachten – dan missen we belangrijke informatie en mogelijkheden om te helen. Het is dus belangrijk om te werken aan een holistisch begrip van onszelf en ons leven.

Appleton biedt ook concrete oefeningen en technieken om meer verbinding te maken met ons lichaam en onze emoties. Zo beschrijft hij bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, meditaties en visualisaties die kunnen helpen om ons bewustzijn te verruimen en onze energie weer te laten stromen. Ook biedt hij tips voor hoe we ons dagelijkse leven zo kunnen inrichten dat we meer ruimte creëren voor rust, ontspanning en plezier.

Al met al is ‘Transition to Wholeness’ een waardevol boek voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei en heling. Het biedt inzichten en praktische tips die je kunnen helpen om meer verbinding te maken met jezelf, anderen en de wereld om je heen. Het lezen van dit boek kan je op weg helpen naar een meer gebalanceerd en vervullend leven.